Tuinafsluitingen

Tuinaanleg

Tuinonderhoud

Tuinafsluitingen

Diverse Klussen

Waarom een tuin afsluiting gebruiken?

Waarom een tuinafsluiting plaatsen?Een tuinafsluiting kan om erg diverse redenen gebruiken. Hetzij omdat je meer privacy wenst, zodat de buren, of mensen vanop straat, niet altijd in jouw tuin kunnen kijken.

 

Jouw tuinafsluiting kan naast functioneel, ook decoratief zijn. Een mooie afsluiting om de dieren tegen te houden. Of omdat jouw verzorgde tuin overgaat in een ander soort tuin, bvb. een wat wildere tuin, of een mooie moestuin. Of je hebt kleine kindjes, en dan kan een omheining rond je vijver raadzaam zijn. In deze gevallen kies je beter niet voor een gesloten omheining, maar een halfopen afsluiting.

De soorten tuinafsluitingen

Tuin afsluitingen zijn er in alle maten, materialen en kleuren. Het hangt er allemaal vanaf wat jij wenst. Welke stijl heeft je huis, bedrijf, … Wat is het nut van de tuin omheining? Dat zijn allemaal belangrijke vragen. Best spreek je daarvoor even af met iemand die gratis een offerte komt opmaken, en jouw meer uitleg geven over de soorten tuinafsluitingen. Deze kan jou dan verder helpen bij het kiezen van de gepaste omheining.

 

Moderne tuinafsluiting

Moderne tuinafsluitingBij bedrijven wordt veelal een moderne tuin afsluiting gekozen. Dit omdat bedrijven meestal een moderne look hebben, en geen landelijke, zoals vele huizen. Afhankelijk van het budget kun je hier verschillende keuzes in maken.

 

Wie niet veel wenst te spenderen aan de afsluiting, wegens een beperkt budget, kan kiezen voor een goedkope tuinafsluiting, zoals betonnen platen of ijzerdraad. Moet het toch wat natuurlijker, dan vallen houten panelen ook best mee qua prijs.

 

Wie dan meer wat meer wenst uit te geven, en over een ruimer budget beschikt, heeft de keuze uit steenkorven tuinafsluitingen of tropisch hardhout omheining. Ook kunststof platen worden hier wel eens gekozen als tuinhekken. Het voordeel hier is dat er amper onderhoud aan te pas komt. En dat dempt de kosten natuurlijk wel. Tuinafsluitingen zijn een grote investering, maar na enkele jaren heb je deze al snel terug verdiend.

 

Ook mooie dakterras afsluitingen zijn erg in trek tegenwoordig. Neem bijvoorbeeld onderstaand terras in de binnenstad.

 

 

Klassieke en landelijke tuinafsluiting

Landelijke en Klassie tuinafsluitingBij huizen worden deze afsluitingen uiteraard veel meer gekozen. Ook hier is er opnieuw een onderscheid, afhankelijk van jouw budget.

 

Mensen met een beperkt budget opteren meestal voor houten panelen als tuinafsluiting. Je hebt de keuze uit houten panelen met motieven, maar ook gevlochten takken kunnen voor een erg mooie afsluiting zorgen. In ieder geval bespaart men hier best veel mee uit.

 

Voor de mensen met een ruim budget zijn er vele kwalitatieve afsluitingen op de markt. Hier wordt al snel gekozen voor steenkorven tuinafsluitingen. Betonnen panelen zijn zeker ook mooi in sommige gevallen, maar sommige mensen zijn er minder voor te vinden. Ook hardhout schuttingen worden uiteraard veel gekozen. Het voordeel als jij hier wat meer uitgeeft, is dat je het uitgeeft aan producten die weinig, of toch minder, onderhoud vragen dan hun goedkopere varianten. Hou dus zeker rekening met de kosten naar onderhoud toe, bij het maken van jouw tuinafsluiting keuze. Vraag daarom raad bij iemand met kennis over tuin afsluitingen, dit door eenvoudig door een gratis offerte aan te vragen voor tuinafsluitingen.

GET A QUOTE

 

 
 
 

24 / 7 SERVICE

  • Duurzaamheid
  • Kwaliteit
  • Educatie

CUSTOMERS SAY

Hein Pragt

Secundum vero est meritum , secundum usu plerumque in contrarium facit .

QUICK CONTACT

info@greengardenz.be

0479/63 24 53